September 12, 2024
Maarten Lindenbergh

Hoe lang blijven Magic Mushrooms in je systeem?

Begrijpen hoe lang Magic Mushrooms in ons systeem blijven, hangt af van hoe je het bekijkt. Kort door de bocht zijn Magic Mushrooms ongeveer 24 uur detecteerbaar in ons bloed1. De visuele en mentale effecten van psychedelica - wat we de “trip” noemen - duren meestal tussen de 4 en 6 uur en de piek meestal ongeveer een uur2. Echter is de perceptie van deze duur weer een ander verhaal. Dan is er nog het na-effect van verhoogde neuroplasticiteit, dat 1-3 weken kan aanhouden. Als slot kunnen de positieve effecten van de trip, zoals verhoogde focus, bewustzijn, creativiteit, empathie en meer, een leven lang meegaan.

Wat zijn de factoren waar het vanaf hangt?

Dosering 

De dosering zal de duur van een trip beïnvloeden. Voor een kleine dosis zullen de effecten sneller lijken af te nemen (totale tijd 3-5 uur), terwijl een hoge dosis iets langer zal duren (4-6 uur). Belangrijk om te weten; in tegenstelling tot veel andere stoffen kunnen Magic Mushrooms niet uitsluitend op basis van lichaamsgewicht worden gedoseerd. Elke persoon reageert uniek op een dosis. Dit is nog steeds een groot misverstand.

Een kleine dosis kan een grote impact hebben op iemand die het gemakkelijk vindt om 'los te laten' en 'diep te duiken'. Aan de andere kant zal iemand die vaak in gedachten verzonken is en het moeilijk vindt om deze denkpatronen los te laten, een hogere dosis nodig hebben om dezelfde effecten te ervaren. In ons voorbereidingsproces bespreken we deze onderwerpen om te bepalen wat de juiste dosering zal zijn. We gebruiken ook een ademwerk sessie om beter te begrijpen hoe goed de deelnemers zich kunnen overgeven en zich volledig kunnen onderdompelen. Ten slotte maken we gebruik van een booster schema.

Boosterschema
Met Awayk volgen we een booster schema waarbij we beginnen met een gematigde dosis. Na een uur kunnen we opnieuw doseren op basis van de reacties van de deelnemers op de eerste dosering. Dosering is van groot belang; terwijl een lage dosis een trip van 3,5 uur kan opleveren, kan een hogere dosis de ervaring verlengen tot 6 uur of meer. Interessant is dat onderzoek suggereert dat een hogere dosis leidt tot diepere inzichten en meer betekenisvolle ervaringen en bijvoorbeeld effectiever zijn in het bestrijden van depressie.

Set en setting

De intensiteit van de trip hangt ook af van 'set' en 'setting'. 'Set' verwijst naar de mindset; psychedelica versterken emoties, dus mentale voorbereiding is cruciaal. Bij Awayk geven we prioriteit aan het stellen van intenties en trainen we deelnemers om los te laten en een mindset van nieuwsgierigheid en openheid op te bouwen. 'Setting' verwijst naar de externe omgeving en sfeer, zoals de betrokken mensen en de sfeer en omgeving van de locatie. Het kiezen van een serene locatie, zoals een bos met minimale afleidingen, verbetert de ervaring. Lees verder over set and setting, voorbereiding en integratie om het belang hiervan beter te begrijpen.

Hoe lang duurt het om de effecten te voelen?

Laten we, voordat we verder ingaan op de duur van de effecten, eerst het eerste deel van de trip verkennen. Deze begint meestal 15 minuten tot een half uur na inname en wordt gekenmerkt door hetn opkomen van de psychedelica, wat meestal gebeurt in golven. Naarmate de tijd verstrijkt, worden deze golven intenser en bereiken ze een piek na ongeveer een uur. Je blijft ongeveer een uur op deze piek voordat de effecten geleidelijk afnemen over 2 tot 4 uur, wat resulteert in een totale duur van 4 tot 6 uur.

Hoe lang blijven Magic Mushrooms in je systeem?

Samenvattend

Een gemiddelde trip op magic truffels of mushrooms duurt 4-6 uur, maar we raden niet aan om daarna direct naar huis te rijden. Hoewel de psilocybine, het actieve bestanddeel in Magic Mushrooms, misschien niet meer actief is in je systeem, zal het nog tijd kosten om te verwerken wat je hebt ervaren. We moedigen deelnemers altijd aan om te beginnen met de integratie; nu is het een goed moment om de grootste inzichten op te schrijven of met je gids te praten over de vele dingen die je hebt ervaren.

Neuroplasticiteit

Na 24 uur is de magic mushroom ondetecteerbaar in je systeem. De positieve effecten blijven echter bestaan. Een trip kan veel nieuwe inzichten brengen die een persoon in staat stellen uit te kijken naar de volgende fase van hun leven. En gedurende ongeveer drie weken ervaart de hersenen een vernieuwd vermogen om nieuwe dingen te leren dankzij neuroplasticiteit. Neuroplasticiteit is de vorming van nieuwe neurale verbindingen tijdens en na de trip. Vaak is verandering moeilijk voor mensen omdat we graag oude patronen volgen en het daarom moeilijk is om nieuwe paden te creëren. Neuroplasticiteit verandert dit feit omdat het daadwerkelijk nieuwe verbindingen in de hersenen mogelijk maakt. Dit is gedeeltelijk waarom psychedelica zo krachtig kunnen zijn; ze helpen echte inzichten te creëren en tegelijkertijd neurologisch in staat stellen om gewenste veranderingen in het dagelijks leven te integreren! Dit duurt ongeveer 3 weken en biedt ruimte om blijvende veranderingen in gedrag en denkpatronen te creëren. 

Met een goed gepland en goed begeleid integratieproces kunnen deze veranderingen een leven lang meegaan!

  1. Medical News Today website: https://www.medicalnewstoday.com/articles /how-long-do-shrooms-stay-in-your-system
    ↩︎
  2.  Calder, A.E., Hasler, G. Towards an understanding of psychedelic-induced neuroplasticity. Neuropsychopharmacol. 48, 104–112 (2023). https://doi.org/10.1038/s41386-022-01389-z
    ↩︎

Other blogs

October 3, 2024
Maarten Lindenbergh
Waar moet je op letten als je Magische Truffels neemt?
De beste manier om magische truffels te gebruiken De populariteit van het gebruik van 'truffels' neemt snel toe in de westerse wereld. De wetenschap onderzoekt voornamelijk de gezondheidsvoordelen voor mensen met psychische aandoeningen, maar kijkt ook naar de blijvende positieve effecten op gezonde mensen. De mogelijke positieve effecten op persoonlijke ontwikkeling zijn enorm. Daarnaast zijn […]
Read More
October 3, 2024
Maarten Lindenbergh
Best way to take magic mushrooms
The popularity of taking “shrooms” is increasing all over the Western world. Science is looking into the health benefits mainly for people with mental health disorders but is also looking at the lasting positive effects on healthy people. The potential positive effects on personal development are enormous. And then there are the additional use cases […]
Read More
Blog Overview