October 3, 2024
Maarten Lindenbergh

Waar moet je op letten als je Magische Truffels neemt?

De beste manier om magische truffels te gebruiken

De populariteit van het gebruik van 'truffels' neemt snel toe in de westerse wereld. De wetenschap onderzoekt voornamelijk de gezondheidsvoordelen voor mensen met psychische aandoeningen, maar kijkt ook naar de blijvende positieve effecten op gezonde mensen. De mogelijke positieve effecten op persoonlijke ontwikkeling zijn enorm. Daarnaast zijn er ook andere toepassingen zoals microdosering en recreatief gebruik van psychedelica. Dus de vraag "Wat is de beste manier om truffels te gebruiken?" is zeker relevant. Hieronder bespreken we de do’s en don'ts. Wat moet vermeden worden en waar moet je altijd rekening mee houden?

Wat je niet moet doen bij het gebruik van magische truffels

Met alle voordelen die worden gepromoot en de artikelen die worden gepubliceerd, kan het bijna voelen alsof truffels overal goed voor zijn. En hoewel de voordelen en wetenschap valide zijn, is psilocybine, het actieve ingrediënt in magische truffels, geen stof die lichtzinnig moet worden genomen. Uit de wetenschap blijkt dat 67% van de deelnemers hun ervaring met psychedelica tot de top 5 van meest waardevolle ervaringen in hun leven rekent, maar alleen als het goed wordt gedaan. "Bad trips" zijn een feit, dus eerst bespreken we enkele absolute "don'ts" bij het gebruik van magische truffels voordat we naar de beste praktijken gaan kijken.

Meng niet met andere stoffen

Meng magische truffels niet met andere drugs (of medicijnen). Dit geldt ook voor alcohol. Zelfs cafeïne kan een sterk effect hebben op de trip, dus we raden altijd aan om geen koffie te drinken. Het mengen met cannabis kan leiden tot paranoia. Het combineren van deze stoffen met harddrugs zoals cocaïne, MDMA of andere vergelijkbare drugs kan een overweldigend gevoel geven. Meng ook niet met andere psychedelische stoffen zoals ayahuasca, LSD of 2CB. Het effect is vergelijkbaar, maar de dosering van de stoffen wordt bijna onmogelijk omdat het onzeker is hoe deze drugs op elkaar reageren. Kortom, een belangrijk deel van trippen is de intensivering en versterking van gevoelens, emoties en gedachtepatronen. Om de meeste voordelen te behalen en een negatieve of onnodig verwarrende ervaring te voorkomen, is de beste manier om deze gevoelens in hun zuivere vorm te ervaren. Vertrouw ons: het nemen van magische truffels zonder andere stoffen is meer dan genoeg om de ervaring van je leven te hebben.

Wees veilig om je veilig te voelen

Een andere belangrijke praktische "don't" is het innemen van magische truffels op een onveilige locatie. Dus vermijd drukke wegen, hoge gebouwen, kliffen, diep water, wilde dieren, enz. Trippen, zelfs als het perfect verloopt, kan soms behoorlijk verwarrend zijn. Een externe bedreiging of zelfs een externe angst voor een mogelijk gevaar helpt zeker niet. Het kan een overweldigende situatie onbedoeld veranderen in een angstige situatie, en een angstige situatie in een gevaarlijke situatie. In een vertrouwde en fysiek veilige omgeving zijn, zal je trip het meest ten goede komen.

Let op contra-indicaties

Last but not least: psychedelica zijn niet voor iedereen geschikt, en zelfs als het iets voor jou is, moet het niet zonder de juiste overwegingen worden genomen. Bij Awayk gebruiken we strenge selectiecriteria en dat zou jij ook moeten doen. We gebruiken deze criteria om ervoor te zorgen dat een deelnemer baat zal hebben bij de ervaring en dat de ervaring geen bedreiging vormt voor hun welzijn. Ons deelnemersovereenkomst geeft een duidelijk overzicht. Dit lijstje wordt ook gebruikt in klinische proeven, maar we hebben enkele overwegingen toegevoegd op basis van onze ervaring. Het bevat alle mentale aandoeningen, medicijngebruik, familiegeschiedenis en eerdere trauma's waarvan wij denken dat ze iemand zouden moeten uitsluiten van het gebruik van een psychedelische stof. Als je na het lezen twijfels, vragen of zorgen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om te helpen, zelfs als je nog lang niet overweegt een Awayk-reis te maken.

En nu, wat is de beste manier om truffels te gebruiken?

Hier richten we ons op verschillende aspecten die in overweging moeten worden genomen bij het gebruik van magische truffels. De informatie die wordt verstrekt, geldt voor het gebruik van psychedelica voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zal niet (altijd) van toepassing zijn op microdosering. Om meer te weten te komen over microdosering, lees onze blogpost over microdosering hier. We zullen het volgende behandelen:

  • Begeleiding
  • Set
  • Setting
  • Voorbereiding
  • Dosering
  • Integratie

Begeleiding

Voor elke psychedelische reis die gericht is op persoonlijke ontwikkeling, maakt een gids het verschil. Van voorbereiding tot integratie zullen ze er zijn om je te helpen er het maximale uit te halen. Een goede gids moet:

  • Ervaren zijn
  • Betrouwbaar zijn en volledig door jou worden vertrouwd
  • Open-minded en mindful zijn
  • Weten hoe de geest werkt
  • Kennis hebben van de stof en de effecten
  • Weten hoe de setting in te richten
  • Weten hoe je de juiste mindset kunt bevorderen
  • Nuchter blijven tijdens het hele proces (dit is onze mening, die niet door iedereen wordt gedeeld)

Set

De "set" verwijst naar de mindset, verwachtingen en psychologische toestand van de persoon die aan een psychedelische reis begint. Het innerlijke landschap van een persoon speelt een cruciale rol in het vormgeven van de ervaring; het is van vitaal belang om openheid en respect voor de stoffen te cultiveren. "Trippen" houdt introspectie en zelfreflectie in, het verduidelijken van je motivaties en het erkennen van angsten of zorgen die kunnen opkomen. De juiste mindset is er een van nieuwsgierigheid, openheid, acceptatie en zonder oordeel. Net als een kind dat nieuwe dingen ontdekt.

Een goede gids zal je helpen de juiste mindset te creëren, door simpelweg te praten over je huidige en gewenste mindset, of door ademhalingsoefeningen of begeleide meditaties te gebruiken.

Setting

De setting omvat je fysieke, emotionele en sociale omgeving. Het creëren van een veilige en ondersteunende setting is essentieel om de ervaring te optimaliseren en mogelijke risico's te beperken. De omgeving moet comfortabel zijn, de juiste muziek hebben, gedimde verlichting en toegang tot de natuur. Het belangrijkste is dat er geen plotselinge verstoringen mogelijk zijn. Begin vroeg, zodat je niet onder tijdsdruk staat. Een gids moet je het gevoel geven van een veilige haven, waardoor je echt kunt loslaten.

Voorbereiding

Wetenschappelijke studies, zoals Carhart-Harris, R. L. et al (2018): Psychedelics and the essential importance of context" en "Cavarra, M. et al (2022): Psychedelic-Assisted Psychotherapy—A Systematic Review", benadrukken sterk de rol van voorbereiding en integratie. Bij Awayk leggen we extra nadruk op onze voorbereidingsfase. Goede voorbereiding vermindert angst, bouwt vertrouwen op, bevordert een positieve mindset voor het nemen van truffels en biedt hulpmiddelen om de ervaring te navigeren. Dit leidt tot een diepere en meer betekenisvolle ervaring en verlaagt de kans op een "bad trip" aanzienlijk. Lees hier meer over onze voorbereiding.

Dosering

De dosering van truffels speelt een cruciale rol in het bepalen van de intensiteit en duur van de ervaring. Een te hoge dosis kan eng worden. Bovendien vinden de meeste voordelen plaats in het onderbewuste, waardoor het moeilijk kan zijn om de ervaring te herinneren. Een te lage dosis zorgt ervoor dat men de drempel van de reis niet overschrijdt en beperkte waarde uit de trip haalt. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft doseren weinig te maken met geslacht of lichaamsgewicht. In plaats daarvan hangt het af van de wens om controle te houden en de starheid van de ego-structuur. Als iemand zich volledig kan overgeven, is de kans groter dat ze een volledige ervaring hebben met een lagere dosis.

Integratie

Een goede en doordachte integratie ondersteunt blijvende positieve veranderingen door individuen te helpen de inzichten van hun reis te begrijpen en toe te passen in hun dagelijks leven. Integratie slaat een brug tussen de inzichten die zijn opgedaan tijdens een psychedelische reis en hun betekenisvolle integratie in het dagelijks leven. Ze moeten helpen om dagelijks het gevoel van inzicht opnieuw te beleven, om een bewustere geest mogelijk te maken en kleine veranderingen te laten plaatsvinden.

Conclusie

Het nemen van magische truffels kan resulteren in een van de meest impactvolle dingen die je ooit zult doen. Maar dit hangt af van het juist doen. "Bad trips" zijn echt, maar kunnen worden beheerst als set, setting en dosering goed worden gecontroleerd. Er is echter nog een ander ding om te overwegen: doe altijd je eigen onderzoek, zoals je nu doet. Wees open en sceptisch tegelijk. Er is veel informatie beschikbaar, en hoewel de meeste correct en goedbedoeld is, hebben we ook valse informatie gezien. Als je twijfelt, voel je vrij om ons een bericht te sturen. We zijn er voor je.

Other blogs

October 3, 2024
Maarten Lindenbergh
Best way to take magic mushrooms
The popularity of taking “shrooms” is increasing all over the Western world. Science is looking into the health benefits mainly for people with mental health disorders but is also looking at the lasting positive effects on healthy people. The potential positive effects on personal development are enormous. And then there are the additional use cases […]
Read More
September 12, 2024
Maarten Lindenbergh
How long do magic mushrooms stay in your system?
Understanding how long magic mushrooms remain in our system depends on how you look at it. In short, magic mushrooms are traceable in our bodies for about 24 hours. The visual and mental effects of psychedelics - what we call the “trip” - typically last between 4 and 6 hours1. Then there is the after-effect […]
Read More
Blog Overview