August 9, 2024
Maarten Lindenbergh

Magic Truffels tegen Depressie

In de afgelopen jaren zagen we een aanzienlijke groei in interesse en onderzoek naar het gebruik van psychedelica voor de behandeling van verschillende geestelijke gezondheidsproblemen. Onder deze stoffen valt psilocybine, het actieve bestanddeel in Magic Truffels, op vanwege zijn veelbelovende potentieel bij de behandeling van depressie. Waarom zouden Magic Truffels een doorbraak kunnen zijn in geestelijke gezondheidstherapieën? Welke neurologische effecten hebben ze? Hoe dragen ze bij aan therapeutische voordelen? En welke veiligheidsaspecten moeten in overweging worden genomen?

Waarom Magic Truffels voor depressie?

Symptoombehandeling

Uit wat we hebben geleerd, is het grootste verschil tussen traditionele antidepressiva en op psychedelica gebaseerde therapie de manier waarop ze de cliënt helpen. Traditionele antidepressiva helpen je minder slecht te voelen over jezelf en je leven, en soms zelfs vreugde te voelen. Ze proberen de symptomen van depressie weg te nemen. Dit geeft de mogelijkheid om patronen te veranderen, maar brengt het gevaar van langdurige afhankelijkheid met zich mee, en een aanzienlijke kans dat de depressie terugkomt wanneer je stopt met het gebruik van de antidepressiva.

Aanpak via de kern 

Psychedelica werken anders. Ze helpen je om je depressie onder ogen te zien, erdoorheen te kijken en te begrijpen en voelen dat je in wezen altijd helemaal oké bent. Je bent goed zoals je bent. Het is goed om te begrijpen dat deze inzichten geen cognitieve inzichten zijn die via het denken komen, maar een gevoel vanuit het onderbewuste. Je voelt daadwerkelijk dat ze 100% waar zijn. Psychedelica richten zich op de kern van de depressie. 

Vanuit neurologisch perspectief is aangetoond dat psilocybine, het actieve bestanddeel in psychedelische paddenstoelen, invloed heeft op cognitie en het onderbewustzijn, waardoor individuen bevrijd worden van beperkende gedachtepatronen. Bij patiënten met depressie kunnen repetitieve en circulaire gedachtepatronen het dagelijks functioneren en het algehele welzijn aanzienlijk belemmeren.

Vanuit inzicht, via begrip, naar acceptatie

We hebben zelf ervaren, en gezien bij de mensen die we begeleiden, hoe Magic Truffels helpen om negatieve patronen zichtbaar te maken. Dit leidt tot betere herkenning, wat de eerste stap is in het veranderen van gedrag. Huidig onderzoek bevestigt deze waarnemingen. We zien dat een psychedelische ervaring niet alleen helpt om de onhandige patronen duidelijker te zien, maar dat de ego-loze staat ons ook in staat stelt onze onderliggende overtuigingen met betrekking tot deze patronen te veranderen. Bijvoorbeeld, iemand die zich afgesloten voelt van anderen, kan ontdekken dat hij of zij zich altijd heeft ingehouden omdat ze bang zijn volledig te verbinden, vanwege een angst voor afwijzing. Tijdens de psychedelische ervaring 'voelen' ze dat ze goed genoeg zijn en kunnen ze die angst loslaten. Niet alleen door te denken, zoals we zo vaak doen, maar door dit met het hele lichaam en zelfs daarbuiten te voelen

Neuroplasticiteit

Ook het concept van neuroplasticiteit is hier cruciaal; psilocybine stimuleert het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken. Onze hersenen volgen graag bestaande verbindingen. En de verbindingen die we het meest volgen, worden het sterkst. Een psychedelische ervaring stelt ons in staat deze verbindingen te reorganiseren en nieuwe te creëren. Dus er zijn nieuwe inzichten, die we 'voelen' als zeer waar, en neurologisch gezien kunnen de hersenen daadwerkelijk nieuwe verbindingen maken om deze nieuwe inzichten te helpen 'op te slaan' en blijvende verandering te creëren. Om deze nieuwe verbindingen sterk te maken, en daadwerkelijk de gedachtepatronen en gedragingen gebaseerd op de oude routes te veranderen, is een goed geplande en begeleide integratie noodzakelijk..

Wat zijn de voordelen van Magic Truffels voor depressie?

Magic Truffels kunnen gunstig zijn voor de behandeling van depressie, verslavingen, angst, PTSD en burn-out. De lijst is lang en wordt alleen maar langer naarmate de tijd verstrijkt en er meer onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden. En hoewel wetenschappers de neurologische effecten tot op zekere hoogte begrijpen, zijn ze nog steeds verdeeld over hoe het precies werkt. Dit komt deels omdat psychedelica het bewustzijn beïnvloeden en zelfs huidig onderzoek met al zijn hulpmiddelen en technieken nog steeds niet de ware aard van bewustzijn volledig kan verklaren.

Onze observatie is dat Magic Truffels depressie behandelen door verbinding te maken met het onderbewustzijn, en de depressie bij de wortel aan te pakken. Depressie gaat over gevoelens en de negatieve gedachtepatronen komen later. Reguliere therapie werkt vaak via cognitie - we praten met een therapeut en met ons 'denkende brein' krijgen we een beter begrip van de patronen die ons niet dienen, hoe deze zijn ontstaan (verleden trauma) en wat we anders zouden moeten doen. De uitdaging hierbij is dat, hoewel we nu het probleem begrijpen, onze oude gewoonten, overtuigingen en waarden nog steeds diep in ons onderbewustzijn zijn opgeslagen. Als je die niet verandert, zal er geen verandering plaatsvinden. Onderzoek kan meten hoe Magic Truffels de cognitieve delen van onze hersenen afzwakken, waardoor we verbinding kunnen maken met het onderbewustzijn en onze diepere overtuigingen en waarden. Zonder de dagelijkse 'stem in ons hoofd' die er een mening over vormt. Dit stelt ons in staat om veranderingen op een dieper niveau door te voeren. Vandaar dat we veranderingen aanbrengen in de kern van ons wezen, wat het veel krachtiger maakt.

Hoeveel Magic Truffels voor depressie?

Dosering is een uiterst belangrijke factor in elke psychedelische ervaring. Onderzoek heeft aangetoond dat een hogere dosis meestal leidt tot meer effectiviteit bij het bestrijden van depressie. We zien echter dat een te hoge dosis ertoe leidt dat mensen zich niet volledig kunnen herinneren wat ze hebben ervaren. Ten tweede, bij een te hoge dosis worden mensen zo ego-loos dat ze niet eens meer het gevoel hebben te bestaan, wat het moeilijk maakt om aan onhandige patronen te werken. We willen dus de juiste balans vinden voor elk individu.

Het is belangrijk hier op te merken dat psychedelica, in tegenstelling tot bijna alle andere stoffen, niet op basis van lichaamsgewicht kunnen worden gedoseerd. Elk individu reageert anders op een dosis. Tijdens het voorbereidingsproces gebruiken we een ademwerksessie om te bepalen hoe gemakkelijk mensen kunnen 'loslaten' en 'diep kunnen duiken'. Dit is een uitstekende indicator voor ons gebleken om de dosering te bepalen. Ten tweede maken we altijd gebruik van een booster-schema. Dit betekent dat we beginnen met een gemiddelde dosis en na een uur samen beslissen of het zinvol is om nog dieper in de ervaring te duiken en de dosis te verhogen.

Is het gevaarlijk om Magic Truffels te gebruiken voor depressie?

Onderzoek is zeer duidelijk over het feit dat de toxiciteit van psychedelica extreem laag is. Echter, het is niet zonder risico's. Hier zijn enkele factoren om in overweging te nemen:

  • Psychologische effecten: Psychedelica kunnen intense veranderingen in gedachten, emoties en percepties veroorzaken die overweldigend kunnen zijn, vooral voor degenen die niet voorbereid zijn of wanneer goede begeleiding ontbreekt. Zonder de juiste begeleiding, omgeving en mindset, kunnen individuen angst, paranoia of een desoriënterende ervaring ervaren, bekend als een "bad trip".
  • Geestelijke gezondheidsrisico's: Individuen met een persoonlijke of familiale geschiedenis van psychiatrische stoornissen, met name psychose, schizofrenie of bipolaire stoornis, lopen mogelijk het risico op psychische stoornissen. Degenen die antidepressiva gebruiken, moeten ook oppassen met psychedelica, omdat ze werken op dezelfde receptoren in de hersenen en er onvoldoende kennis is over hoe de twee elkaar beïnvloeden.
  • Fysieke veiligheid: Hoewel psychedelica zoals psilocybine, ayahuasca en LSD niet als giftig worden beschouwd en waarschijnlijk geen fysieke schade veroorzaken bij gezonde individuen, kan hun veranderde bewustzijnsstaat het oordeel en de motorische vaardigheden aantasten, wat kan leiden tot ongelukken of onveilige gedragingen.
  • Juridische kwesties: De juridische status van psychedelica varieert per land en op veel plaatsen kan het bezit, gebruik of de distributie van deze stoffen leiden tot juridische gevolgen.
  • Afhankelijkheid en misbruik: Hoewel psychedelica over het algemeen niet als verslavend worden beschouwd op dezelfde manier als andere drugs zoals opioïden of stimulerende middelen, kunnen ze nog steeds worden misbruikt en kunnen individuen een ongezond gebruikspatroon ontwikkelen.

Zie onze Deelnemersovereenkomst voor de volledige lijst van contra-indicaties voor Magic Truffels.

1  https://www.hopkinsmedicine.org/news/newsroom/news-releases/2022/02/psilocybin-treatment-for-major-depression-effective-for-up-to-a-year-for-most-patients-study-shows

2 https://www.ias.org.uk/uploads/pdf/News%20stories/dnutt-lancet-011110.pdf

Andere blogs

October 3, 2024
Maarten Lindenbergh
Waar moet je op letten als je Magische Truffels neemt?
De beste manier om magische truffels te gebruiken De populariteit van het gebruik van 'truffels' neemt snel toe in de westerse wereld. De wetenschap onderzoekt voornamelijk de gezondheidsvoordelen voor mensen met psychische aandoeningen, maar kijkt ook naar de blijvende positieve effecten op gezonde mensen. De mogelijke positieve effecten op persoonlijke ontwikkeling zijn enorm. Daarnaast zijn […]
Read More
October 3, 2024
Maarten Lindenbergh
Best way to take magic mushrooms
The popularity of taking “shrooms” is increasing all over the Western world. Science is looking into the health benefits mainly for people with mental health disorders but is also looking at the lasting positive effects on healthy people. The potential positive effects on personal development are enormous. And then there are the additional use cases […]
Read More
Blog overzicht